lørdag den 5. maj 2012

Der tegnes :o)En læser fra min blog mailede for et stykke tid siden til mig og spurgte til hvordan jeg gør når jeg tegner. Puha, det er da faktisk et svært spørgsmål at svare på. Så da jeg besluttede mig for at tegne mens jeg så aftens FA cup finale ( resultatet er allerede fortrængt!) tænkte jeg at jeg jo kunne tage billeder undervejs.

Først finder jeg et foto at tegne fra. Det er ret vigtigt at finde et foto med gode skygger og detaljer. Det er rigtig ærgeligt at komme igang med at tegne og så finde ud af at der er steder på fotoet hvor man ikke kan se detajlerne fordi lystet skinner igen.
Jeg starter med at tegne omridset forsigtigt op.


Så begynder jeg at tegne op på de mørkeste steder.


Så er det skygger og andre detaljer.

Det er vigtigt for mig altid at huske på at man altid kan lave det mørkere, men det er svært at gøre det lysere. Jeg kan godt blive noget ivrig undervejs og så er der noget der bliver for mørkt.
Eller hvis man spidser blyanter undervejs, og man spidser dem helt spidse. Det gør jeg aldrig, så bliver det man tegner meget skarpt. På billedet herover skete det alligevel på øjet ude til venstre, heldigvis kunne det næsten viskes væk.


Tegnignen er ikke helt færdig. Jeg bruge laaaang tid på at små-tegne når jeg lige går forbi, eller næste gang jeg tager min blok frem. Synes nemlig tit at jeg stirrer mig blind på det sidste.


Af blyanter bruger jeg Faber Castel, nummerne : F, HB, B, 2B og 3B. Herudover et godt viskelædder og så en viskelæders blyant ( ved ikke hvad den hedder) men den er helt spids.
Jeg synes godt at det kan betale sig af ofre i ordentlige blyanter eller kul, de holder længe.
Disse er faktisk meget gamle, tror jeg har været omkring 10 år da jeg sparede op til et sæt med disse plus kulkridt og kulblyanter. Jeg har det stadig idag 15 år senere.

Håber det hele gav bare lidt mening - men jeg har altså aldrig fået undervisning, så ved ikke om det er sådan det anbefales at man bygger en tegning op.

Fortsat god weekend derude!!

6 kommentarer:

 1. Du bare super dygtig til at tegne hunde...
  Håber jeg en dag lærer det også så vil jeg tegne et af Tulle i stort.. synes det så flot med blyants billeder :)

  Fortsat god weekend..

  SvarSlet
 2. Wow, det er bare så smukt. Ren kunst.

  SvarSlet
 3. Hvor er du fantastisk dygtig, det er bare så flot

  SvarSlet
 4. Sikken et talent du har waw det er flot:)

  SvarSlet